3-221-350

Програма од Трансверзалец

31 Aug

12 Врвови, Кожуф , врв Дудица2132 мнв. – Завршна акција (забава)

27 Aug

Грција – Пинт

24 Aug

Меморијално искачување на врвот Радуч (2083 мнв) на Јабланица

Најава за акцијата
img

Во месец август го искачуваме малку познатиот врв Радуч (на местен говор нарекуван и како Радук или Радуќ) дел од втората сезона на Планинарски предизвик „12 Врвови“, планински врв и засебен гребен на планината Јабланица, во западниот дел на Македонија. Неговата надморска височина изнесува 2.083 метри.

Види ја целата најава за акцијата
18 Aug

Тумба – Шарена чешма

11 Aug

Акција Врган , Врган +

11 Aug

Лешница – (кадите) , Шар Планина

04 Aug

Врв 11/12: Лакосигној, Галичица

Извештај

Единаесетиот врв во третата сезона од планинарскиот предизвик 12 Врвови - Лакосигној, висок 1894 м.н.в., на планината Галичица беше искачен на 04.08.2019г. Интересен врв помеѓу двете прекрасни и најголеми...

Прегледај го целиот извештај
04 Aug

12 Врвови, Галичица врв Лакосигној – 1984 мнв.

Најава за акцијата
img

На празничниот илинденски викенд на почетокот на август одиме да го искачиме претпоследниот, единаесети врв во оваа трета сезона - Лакосигној, висок 1894 м.н.в., на планината Галичица помеѓу двете прекрасни и најголеми македонски природни езера - Охридското и Преспанското.

Види ја целата најава за акцијата
02 Aug

Албанија – Проклетина, Маја езерце

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција