3-221-350

Извештај од акција

09 Jun

Планинарска ориентација - Суви Лаки, Огражден   June 09, 2018 - June 10, 2018   Ориентација

На 09 и 10 Јуни 2018 год се одржа 3-то и 4-то коло во Планинарска ориентација на падините на планината Огражден, месност Суви Лаки . Во натпреварите учество земаа членови на ДПС Трансверзалец - Скопје. Планинарите се натпреваруваа во категории Јуниори, Сениори и Ветерани додека за најмладите пионери се оддржа час по ориентација - Mountain kids. Организатор на натпреварите беше ПАОК Ентузијаст од Струмица. Натпреварите во дневна и ноќна ориентација како и полагањето на тестовите од областа на Прва помош претставуваат квалификации за Балканскиот шампионат на кој домаќин е Македонија - ФПСМ а кој ќе се оддржи на падините на планината Галичица на почетокот на октомври месец 2018 година. Планинарска ориентација - Суви Лаки, Огражден.


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција