070-641-998 / 070-317-740 / 070-351-898

Истражи ја природата

8/12 врв Бел камен 2074мнв планина Даутица

Планината Даутица се наоѓа во средишниот дел на Македонија и претставува пределна граница помеѓу Пелагонија и Прилепското Поле на исток, Порече на запад и долината на Бабуна во Велешко на североисток. Таа претставува единствена и крајна јужна огранка на најголемиот македонски планински масив Мокра или Јакупица. Се протега во јужен правец снижувајќи сè до најиздадениот планински врв на нејзиното било, Бел Камен кој е висок 2074 метри.

52 фотографии


Сакаш да посетиш вакви места ? Ајде да планинариме заедно