3-221-350

Програма од Трансверзалец

28 Feb

Првенство на Скопје - Натпревари Ориентација

Најава за акцијата
img

На 28 и 29 Март 2020 година на локација Градски Парк и Водно ќе се одржат натпревари од Лигата во Спортска и Планинарска Ориентација Натпреварите во Планинарска Ориентација се во организација на ДПС Трансверзалец- Скопје ,поддржани од Федерација за планинарств на Р.Северна Македонија (ФПСМ) и се квалификацискии за учество на Балканскиот Шампионат

Види ја целата најава за акцијата
23 Feb

Февруарски Поход (Михајлово - Мрежичко) 2020

Најава за акцијата Извештај

По повод 76 години од Февруарскиот поход, ДПС „Трансверзалец“ на 23.02.2020 г. се придружи кон планинарската акција Февруарски Поход 2о2о организирана од ПСД “Орле” од Кавадарци за одбележување на историскиот настан...

Прегледај го целиот извештај
21 Feb

Обука за ориентација, 19,30 во простории на друштвото

15 Feb

Орелик (2099 м.н.в.) и Свеќник (1975 м.н.в.)

Извештај

Изминатиот викенд на 15 и 16 Февруари 2020 год. членови на ДПС Трансверзалец реализираа акции за искачување на два помалку познати врвови во јужниот дел на Пирин, во околината на градот Гоце Делчев во Пиринска Македонија

Прегледај го целиот извештај
13 Feb

Обука за оринетација, почеток 19,30. во простории на друштвото (кај с.д. Кузман)

02 Feb

Врв 5/12: Кафчал на Лубен (1762 мнв)

Најава за акцијата Извештај

На почетокот на месец февруари се искачивме на петиот врв во рамки на предизвикот "12 Врвови", врвот Кафчал на планината Лубен со глетки кон сите планини и врвови во западна Македонија! Кафчал e највисокиот...

Прегледај го целиот извештај

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција