070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Истражи ја природата

Балкан без граници 2015 - Беласица

ДПС Трансверзалец зема учество на 15-та Меѓународна планинарска средба Балкан без граници 2015 во оргнизација на ПАОК Ентузијаст од Струмица. Дводневна акција одржана на 22 и 23.08.2015 со искачување на врвот Тумба (1881 мнв),Беласица На дводневната акција беа изминати следниве маршрути: Маршрута 1 ден - 22.08.2015 с.Смоларе (360 мнв) – Смоларски водопад (600 мнв)– Планинарски дом Шарена Чешма (1.300 мнв) Маршрута 2 ден-23.08.2015 Планинарски дом Шарена Чешма (1.300 мнв) – Бачило (1.700) мнв – Врв Тумба (1.881мнв) - Бачило (1.700 мнв) - Планинарски дом Шарена Чешма (1.300 мнв ) - Смоларски водопад (600 мнв) - с.Смоларе (360 мнв)

245 фотографии


Сакаш да посетиш вакви места ? Ајде да планинариме заедно