070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Најава за акција

23 Feb

Февруарски Поход (Михајлово - Мрежичко) 2020   February 23, 2020 Планинарство

img

ДПС „Трансверзалец“ се придружува кон планинарската акција 

Февруарски Поход 2о2о организирана од PSD ORLE од Кавадарци за одбележување на историскиот настан на Февруарскиот поход на македонските партизани во НОБ кои во 1944 минувајќи во овие предели ја започнале офанзивата за конечното ослободување на Македонија.

Поопширни детали за програмата за активности видете на главниот настан Февруарски Поход 2о2о на линкот: https://www.facebook.com/events/195432094915055/ , овој настан се објавува само за подобро да се организира ПРЕВОЗОТ на пријавените учесници од Скопје (и распоредување на водичи).

Тура по патеката: одморалиште МИХАЈЛОВО - с. МРЕЖИЧКО

Должина: 14 км

Времетраење: 5 часа

Тежина: лесна (поголемиот дел е спуштање)

По завршувањето на турата, домаќините од PSD ORLE имаат приготвено гравче за сите учесници, при што секој учесник е должен да понесе прибор со себе (пластична чинија, лажица, вилушка)

ПРИЈАВУВАЊЕ и ПРЕВОЗ:

Недела(23 февруари) Скопје во  06:30 h од паркингот на Пошта 2 (Железничка/Транспортен Центар).

ЦЕНА од Скопје : 500 денари. 

На телефони: 070 209 462 и 071 591 260. Пријавувањето е задолжително со име и презиме и оставен контакт телефонски број.

Прочитајте повеќе за историскиот настан Февруарски Поход на ПОМ на НОВ во 1944 година на: https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%83%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4

Facebook Event


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција