070-641-998 / 070-317-740 / 070-351-898

Најава за акција

10 Mar

Традиционална Планинарска 8- мо Мартовска акција во Карадак   March 10, 2024 Планинарство

img
Традиционална Планинарска 8- мо Мартовска акција
во Карадак кумановсо кратовски регион
Недела , 10.03.2024 година.
Акцијата е поделена во три Групи ( категории) , средна, лесна и прошетка.
Акцијата е наменета за сите планинари.
1- ва Група ( категорија) ,,Средна“ – Кокино 1013 мнв , Мрамор 950 мнв,
Убога 898 мнв, Падиште 694 мнв, с. Бајловце 620 мнв, Џамбасци 550 мнв,
Алинце 700 мнв , Голем Лисец 886 мнв, Катунишки Езера , Кармински Манастир 820 мнв, с. Карадак 870 мнв, Бигљан 791 мнв
(Парк Плоче Литотелми) с. Страцин 680 мнв.
Должина на патекате 18 км, со +Д 600 м , – Д 1000 м , 8 – 9 часа пешачење
2- ра Група (категорија) ,, Лесна“ – Кокино 1013 мнв , Мрамор 950 мнв,
Убога 898 мнв, Падиште 694 мнв, с. Бајловце 620 мнв
Должина на патекате 6 км, со – Д 500 м , 2 – 3 часа пешачење
3- та Група (категорија) ,, Прошетка“ – Кокино 1013 мнв 1, 00 км 1 час
После Кокино со превозот се префрлува во – Куклице 4,00 км 3 часа
Акцијата завршува во Кратово со дружење кај ,, КУЗЕ“
2 ( две) пијачки, Шопска , Пастрмајлија за само 500 денари.
Организиран превоз 600 денари , поаѓање во 6.00 часот.
Место на поаѓање Паркинг на Пошта 2 кај Железничка станица.
Патеката спаѓа во категорија Средно ,Лесна и Прошетка.
Исхраната е од ранец. Вода да се носи најмаку 2л. По патот има вода.
Потребна е зимска слоевита облека, разгазени планинарски кондури.
Пријавување најдоцна до 09.03.2024 (Сабота ) до 12 часот.
Контакт: Димче Вче Костов 070 693 039
Зоран Костадинов 070 328 998 Пеце Иванов 075 217 200

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција