3-221-350

Извештај од акција

16 Feb

Руен 2.252мнв, Осоговски Планини   February 16, 2019   Планинарство

На 16.02.2019 членови на ДПС Трансверзалец го искачија врвот Руен, највисок врв на Осоговските Планини со надморска висина од 2.252 метри. Маршрута на акцијата: Рудник Саса - Врв Руен - Рудник Саса. Врвот се наоѓа на самата граница меѓу Република Македонија и Бугарија. Прекрасните фотографии се од објективот на Бојан Стојчевски.


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција