070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Извештај од акција

19 Apr

МОСРА 2019 - Прилеп   April 19, 2019 - April 21, 2019   Ориентација

Од 19 до 21 Април 2019 се одржа Меморијалниот Ориентационен натпревар “Пеце Атанасоски” – МОСРА 2019 во организација на Ориентациониот Клуб “Златоврв” од Прилеп. MOCPA 2019 е традиционален настан кој опфаќа повеќедневно натпреварување во ориентација на прекрасни технички терени во близина на градот Прилеп. Во Петок на 19.04.19 беше одржан натпревар - Средна дистанца на локација Маркови Кули, Сабота 20.04.19 натпревар во Долга дистанца на локација Шаторов Камен и во Недела 21.04.19 натпревар во Средна дистанца - на локација Камена Баба. Неделното натпреварување се бодува во Државното Првенство – Лига ориентација. Во ориентационите натпревари учество зема и членови на ОК Трансверзалец – Скопје. Фотографии на Мирјана Накиќ и Душка Серафимовска.


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција