070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Извештај од акција

23 Feb

Февруарски Поход 2020   February 23, 2020   Планинарство

По повод 76 години од Февруарскиот поход, ДПС „Трансверзалец“ на 23.02.2020 г. се придружи кон планинарската акција Февруарски Поход 2о2о организирана од ПСД “Орле” од Кавадарци за одбележување на историскиот настан на Февруарскиот поход на македонските партизани во НОБ кои во 1944 минувајќи во овие предели ја започнале офанзивата за конечното ослободување на Македонија. Акција во која учество земаа голем број на планинари и планинарски друштва од целата држава. Маршрута на движење од одморалиште МИХАЈЛОВО до с. МРЕЖИЧКО, во должина од 14 км, по прекрасни временски услови. Фотографии на Ленче Бошковска, Лилјана Божиновска, Десанка Стојанов


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција