3-221-350

Извештај од акција

05 Jul

Врв 11/12 Боази на Кораб - 2.515 мнв   July 05, 2020   Планинарство

На 05.07.2020 ги искачивме високогорските, волшебно прекрасни налик „алпски“ предели на планината Кораб, врвот Боази висок 2515 метри, кој се наоѓа на главниот срт на протегање на Кораб, недалеку од Мал Кораб и над долината на Длабока Река каде е сместен и Корабскиот водопад, и воедно претставува 11 претпоследен врв во овогдишната програма на четвртата сезона на планинарскиот предизвик „12 Врвови“. Прекрасните глетки на високите корабски врвови, долини го опфатија и прекрасното Изгревно Езеро. Акцијата се изведе со почитување на мерките согласно прописите. Маршрута на акцијата: Рибница - Тануше - Изгревно Езеро - Боази - Длабока Река - околу 30 км и времетраење: 10 - 12 часа Фотографии на Кирчо Топуков.


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција