070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Извештај од акција

05 Sep

Врв 12/12: Китка на Осоговски планини   September 05, 2020 - September 06, 2020   Планинарство

По многуте неизвесни премрежја кои не снајдоа оваа година, дојде време да го искачиме последниот 12-ти врв и успешно да ја завршиме оваа V сеозна на Планинарскиот предизвик „12 Врвови“. Ги искачивме Осоговските Планини со врвот Китка, висок 1903 м.н.в. На оваа акција беа доделени наградите и во рамки на една мала и скромна планинарска забава и дружба високо на чистиот воздух на Осогово!

Планинарска тура се одвиваше по маршрутата: с.САСА - врв КИТКА - с. ЦЕРА на 05.09.2020 .

Акцијата беше со должина од 20 километри и вкупно искачување висинска разлика: 1300 метри. Фотографии на Пеце Иванов и Кирчо Топуков.


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција