070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Извештај од акција

07 Mar

Врв 6/12: Зелка на Козјак (Мариово)   March 07, 2021   Планинарство

Во рамки на Планинарскиот предизвика „12 Врвови“ ја одржавме планинарска акциja во мистичното Мариово, искачување на врвот Зелка на планината Козјак. Врвот Зелка е со надморска височина од 1.426метри, акцијата се одржа на 07.03.2021. Ги посетивме далечните недопрени шумовити предели на планината мариовски Козјак, на пределот помеѓу прилепско и тиквешко Мариово .

Маршрута на акцијата: с.Витолиште - с. Живово - ЗЕЛКА - Трибор - с.Витолиште

Патека во должина од 20 километри со висинска ралика на искачување 800 метри.

Фотографии на Јоже Карловски, Зоран Костадинов, Катерина Русевска и Рокси Ронџа.


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција