070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Извештај од акција

11 Apr

Меморијален марш „Чичко Јосиф Илковски“   April 11, 2021   Планинарство

Традиционалниот Меморијален марш „Чичко Јосиф Илковски“ оваа година се одржа на 11.04.2021 на планината Китка.

Маршрута на акцијата: с.Горно Количани - планинарски дом Китка - с.Горно Количани. Должина на патеката 8,1 км. во правец - 16,2 км. во двата правци, со висинска разлика од 780 м. Акција во спомен и сеќавање на нашиот драг пријател и планинар Јосиф Илковски.

Прекрасни фотографии на Марко Велковски.


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција