070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Извештај од акција

09 May

Врв 8/12: Црвена Плоча (2.107мнв)   May 09, 2021   Планинарство

Врв 8/12: Црвена Плоча (2.107мнв), најјужниот врв на планинскиот венец Крчин – Дешат – Кораб, ДПС Трансверзалец го искачи на 09.05.2021г. Врвот Црвена Плоча се надвиснува над градот Дебар и пространството од планини Бистра, Стогово, Дешат, Кораб во непосредна околина, Охридското Езеро во далечината, во подножјето Дебарските Бањи.
Адреналинска акција со Маршрута на движење: Дебар – средновековна црква Пијанечка -врв Црвена Плоча (2.107 мнв) - Долно Косоврасти. Средно – тешка акција на која се совладува висинска разлика од 1.600 метри.
Акција одржана во прекрасни временски услови за уживање во западните краишта на Македонија.
Фотографии на Тони Новаковски од ПК Тетекс - Тетово, Кирчо Топуков и Зоран Костадинов.


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција