070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Извештај од акција

25 Jun

Врв Мала Чука (2.009 мнв), Пелистер   June 25, 2021 - June 27, 2021   Планинарство

Мала Чука е врв од 2.009 метри надморска висина, кој воздушно му фаќа каршилак на горделивиот Пелистер, заедно со своите побратими Вртешка и Голема Чука, трите извишени над потпелистерското село Маловишта. Врвот Мала Чука беше дел од "Пелистерската Tрансверзала" со протегање од с. Маловиште до с. Љубојно. Јунска планинаска авантура на која Трансверзалците поминаа висинска разлика од 3.472метри и патека долга 56 км. од 25 до 27 Јуни 2021.

Фотографија на Зоран Костадинов и Бобан - Дион Мк


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција