070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Извештај од акција

21 Nov

Маркација на патека до Врв Лилјачица, Јакупица   November 21, 2021   Планинарство

Маркација и подготовка на теренот за следниот планинарски предизвик, врвот Лилјачица, 21.11.2021.

Врвот Лилјачица каде што завршува масивниот планински венец Јакупица, панорамски врв од кој се гледа најголем дел од реонот на Азот. Од едната страна хидросистем Лисиче, Чашка и село Мелница, од спротивната страна, Теово, Согле, Бистрица.

Фотографии на Катерина Русевска, Зоран Костадинов и Десанка Стојановска.


ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција