070-641-998 / 070-317-740 / 070-351-898

Извештај од акција

24 Dec

16 традиционална зимска тура на Титов Врв   December 24, 2023   Планинарство

 24.12 2023 за 16 традиционалнa зимска тура за искачување на Титов Врв уште познат како Голем Турчин или највисокиот врв на Шар Планина и втор највисок врв во Македонија со височина од 2.747 метри.
Зимското искачување на Титов Врв се организира секоја година традиционално од страна на ДПС Трансверзалец, станува збор за една од најатрактивните зимски патеки во земјата. Маршрутата на искачување започнува од планинарскиот дом Смрека и продолжи по Вакувска Патека до Титов Врв (2.747м.) и назад до планинарскиот дом Смрека.
Традиционалната зимска тура се одржа на 24.12.2023 во истата зедоа учество 31 планинар.

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција