070-641-998 / 070-317-740 / 070-351-898

Програма од Трансверзалец

03 Mar

6/12 ВРВА 8 СЕЗОНА врв АНИШТЕ - Дукат Планина - 1786 м.н.в.

Најава за акцијата
img

Планинскиот гребен и врв Аниште кој се наоѓа на пространата планина Дукат се наоѓа во најнепосредната близина на тромеѓето помеѓу Македонија, Бугарија и Србија и воедно ја претставува и најсеверната точка на територијата на Република Македонија.

Види ја целата најава за акцијата
04 Feb

5/12 осма сезона- врв Пирамида/ Голем Камен

Најава за акцијата Извештај

Врвот Голем Камен познат и под името Гулина Камен, а во поново време меѓу планинарите и велосипедистите највеќе попознат како „Пирамида“ го претставува претпоследниот врв во најјужниот краен дел на Плаќенска Планина одно

Прегледај го целиот извештај
14 Jan

Врв Кара Тепе 997мнв планина Плавуш Јосифово 4/12 врвови

Најава за акцијата Извештај

Акција бр 4 од 12 Врвови, Недела 14.01.2024 година. Врв Кара Тепе со 997 мнв на Планина Плавуш Почетна точка с. Калково од Џамијата 120 мнв, завршеток на турата с. Јосифово 80 мнв Должина на патеката 17,2 км +Д 1000 м, -

Прегледај го целиот извештај

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција