070-641-998 / 070-317-740 / 070-351-898

Програма од Трансверзалец

12 May

8/12 врв Бел камен 2074мнв планина Даутица

Најава за акцијата Извештај

Планината Даутица се наоѓа во средишниот дел на Македонија и претставува пределна граница помеѓу Пелагонија и Прилепското Поле на исток, Порече на запад и долината на Бабуна во Велешко на североисток.

Прегледај го целиот извештај
07 Apr

7/12 врва-сезона 8- Вели врв - Голјак - 1535 м.н.в

Најава за акцијата Извештај

Вели Врв ја претставува највисоката точка со надморска височина од 1.535 метри на Голјак — средновисока планина во Западна Македонија, којашто претставува најсеверна огранка на масивот Бигла

Прегледај го целиот извештај
21 Mar

Излозба на фотографии од Бобан Китановски

Најава за акцијата
img

30 одбрани фотографии сликани од нашиот најверен член, планинар и другар - Бобан Китановски, чиј објектив и фотоапарат редовно ги овековечуваат нашите искачувања, чекори и уживања на врвовите и планините во Македонија.

Види ја целата најава за акцијата
10 Mar

Традиционална Планинарска 8- мо Мартовска акција во Карадак

Најава за акцијата
img

Традиционална Планинарска 8- мо Мартовска акција во Карадак кумановсо кратовски регион Недела , 10.03.2024 година. Акцијата е поделена во три Групи ( категории) , средна, лесна и прошетка. Акцијата е наменета за сите планинари.

Види ја целата најава за акцијата
03 Mar

6/12 ВРВА 8 СЕЗОНА врв АНИШТЕ - Дукат Планина - 1786 м.н.в.

Најава за акцијата Извештај

Планинскиот гребен и врв Аниште кој се наоѓа на пространата планина Дукат се наоѓа во најнепосредната близина на тромеѓето помеѓу Македонија, Бугарија и Србија и воедно ја претставува и најсеверната точка на територијата

Прегледај го целиот извештај
04 Feb

5/12 осма сезона- врв Пирамида/ Голем Камен

Најава за акцијата Извештај

Врвот Голем Камен познат и под името Гулина Камен, а во поново време меѓу планинарите и велосипедистите највеќе попознат како „Пирамида“ го претставува претпоследниот врв во најјужниот краен дел на Плаќенска Планина одно

Прегледај го целиот извештај
14 Jan

Врв Кара Тепе 997мнв планина Плавуш Јосифово 4/12 врвови

Најава за акцијата Извештај

Акција бр 4 од 12 Врвови, Недела 14.01.2024 година. Врв Кара Тепе со 997 мнв на Планина Плавуш Почетна точка с. Калково од Џамијата 120 мнв, завршеток на турата с. Јосифово 80 мнв Должина на патеката 17,2 км +Д 1000 м, -

Прегледај го целиот извештај

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција