070-351-898 / 070-317-740 / 070-641-998

Програма од Трансверзалец

21 Nov

Кабаш на Кораб

Извештај

Кабаш е врв во средишниот дел на главниот срт на протегање на планината Кораб, во Македонија. Неговата височина изнесува 2.391 метар. Врвот Кабаш е сместен непосредно на југ над долината на Длабока Река, од каде тој има особено забележителен поглед кој со острата зашиленост преовладува со својата препознатливост со која доминира во просторот.

img
Прегледај го целиот извештај
14 Nov

Бошанов Камен - Маркација на патека

Извештај

На 14.11.2020 ДПС Трансверзалец ја подготвуваше патеката за искачување на Врвот Бошанов Камен на Билина Планина. Беа изведени маркации и расчистување на теренот долж патеката за престојната планирана акција која ќе се одржи во вториот викенд од месец јануари 2021 година. Фотографии на Десанка Стојановска.

img
Прегледај го целиот извештај

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ1

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција