3-221-350

Програма од Трансверзалец

28 Jul

Шар Планина, Езерски врв

20 Jul

Меморијал Лешница – Шар Планина (Албанија 12+ III врв- непознато)

13 Jul

Меденица, Галичник, Галичка свадба

07 Jul

Јакупица, врв Кале 2112 мнв.

Најава за акцијата Извештај

Главната огранка на најголемиот планински масив во Македонија, планината Јакупица во месец Јули беше предизвик за голем број на планинари кои го искачија впечатливиот но ретко посетуван врв Кале висок 2112 мнв.

Прегледај го целиот извештај
06 Jul

Прва Македонска Трансверзала (First Macedonian Traverse)

Најава за акцијата
img

ЗАПАДНА МАКЕДОНСКА ТРАНСВЕРЗАЛА или ПРВАТА МАКЕДОНСКА ТРАНСВЕРЗАЛА е планинарска патека која се протега од Љуботен до Охрид. По своите карактеристики тоа е најдолгата планинарска патека во Македонија, а веројатно е и една од потешките планинарски патеки од овој тип во Европа.

Види ја целата најава за акцијата

ПРЕБАРАЈ АКЦИИ

Статус на акции

  • Идна акција
  • Тековна акција
  • Измнината акција